Phaseolus Vulgaris yani eski dostumuz beyaz fasulye, nişastalı karbonhidratların sindirimini engelleyen α-amilaz adlı bir proteini içerir .
İnsanlarda bu proteinin karbonhidratların emilimini bloke ettiği, yağ yakımına yardım ettiği, iştahı baskıladığı ve yemeklerden sonra kan şekerinin fazla yükselmesini engellediği bilinir.
Ayrıca beyaz fasulye lektin grubundan fitohemaglutinin içerir ve iştahı baskılayıcı etkisi vardır.
Tüm bu nedenlerle beyaz fasulye ekstraktı, sağlıklı beslenme ve dengeli yaşam tarzını desteklemek amacıyla uzun yıllardan beri tercih edilmektedir.
Beyaz fasulyede bulunan aktif bileşenler şunlardır:
α-Amilaz blokörü: faseolamin adıyla da bilinir. α-amilaz enzimine bağlanarak nişastalı karbonhidratların parçalanmasını ve vücudun daha az karbonhidratı absorbe etmesini engeller.
Fitohemaglutinin: Açlık hormonu grelin’i etkileyerek iştahın baskılanmasını sağlar.
İÇERİK BİLGİSİ :1 Saşe
Fasulye Ekstresi : 1000 mg – % BRD : –
İnulin : 100 mg – % BRD : –
Karnıyarık Otu Ekstresi : 50 mg – % BRD : –
Krom pikolinat :100 µg % BRD :250
Probiyotik Mikroorganizma : 1 x 109 kob/gün
- Bifidobacterium Breve : 0,5 x 109 kob/gün – % BRD : –
- Lactobacillus Rhamnosus : 0,5 x 109 kob/gün – % BRD : –
* % BRD ( Beslenme Referans Değeri)
Burada önemli olan Vücut Kitle İndeksinizi bilmenizdir.
Vücut Kitle İndeksi Hesaplanması
VKİ = Ağırlık (Kg) / boyun metre cinsinden karesi
Örnek: 100 kilo ve 1.80 boyundaki biri için hesaplamayı aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.
1.8 x 1.8 = 3.24
100 / 3.24 = 30.8
VKİ = 30.8
18, 5 kg/m.’nin altında olanlar: Zayıf
18.5 – 24, 9 kg/m. arasında olanlar: Normal kilolu
25 – 29, 9 kg/m. arasında olanlar: Fazla kilolu
30 – 39, 9 kg/m. arasında olanlar: Obez
40 kg/m.’nin üzerinde olanlar: İleri derecede obez (morbid obez), olarak görülür.
İlk 15 Gün günde 2 Saşe sonrasında Günde 1 Saşe tüketilmesi tavsiye edilir.
Öğüne başlamadan 30 – 40 dakika öncesinde kullanılması tavsiye edilir.
Ürünümüzü kullanırken dikkat etmeniz gerekenleri, sevimli bir şema ile göstermek istiyoruz.